13.6 C
Manresa
Diumenge, 10 abril, 2022
EmprènAjudes del Centre Històric

Ajudes del Centre Històric

Per dinamitzar comercialment i econòmicament el Centre Històric surten per concurrència competitiva tres línies d’ajudes: per inici d’activitat, per realització d’obres de reforma i per traspàs de negocis.

  1. Inici d’activitat

Iniciar una activitat econòmica en un immoble sense activitat. Són persones beneficiàries d’aquesta línia d’ajudes totes les persones (tant físiques com jurídiques) que creïn, desenvolupin i implantin un projecte empresarial. L’ajuda equival a tres mensualitats (sense IVA i IRPF) amb un màxim de 5€/m2 fins a 3000 €.

2. Realització d’obres

Realització d’obres de reforma i adequació dels locals situats al Centre Històric on hi hagi una nova activitat econòmica. Es tindrà en compte sobretot pel que fa a eficiència energètica, mobilitat, patologies estructurals greus, seguretat i accessibilitat, millora de façana, ampliacions, entre altres. Es poden beneficiar totes aquelles persones promotores de l’obra. L’ajuda equival al 75% de la inversió acreditada fins a un màxim de 3000 €.

3. Traspàs de negocis preexistents

Formalització d’un traspàs d’una activitat econòmica en funcionament al Centre Històric entre la persona empresària i l’emprenedora. L’ajuda equival a tres mensualitats (sense IVA i IRPF) amb un màxim de 5€/m2 fins a 3000 €.

Per més informació si pot accedir per l’enllaç següent o contactar amb el CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial) al telèfon 93 878 76 25.

El termini de presentació de sol·licituds comprendrà des del dia 6 d’agost al 30 de setembre de 2021. 

La documentació es pot presentar presencialment a l’OAC o a qualsevol dels centres habilitats per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu de les administracions públiques amb el formulari o telemàticament a través d’aquest enllaç.