6.8 C
Manresa
Divendres, 2 desembre, 2022
EmprènAjuts per obrir negocis al Centre Històric

Ajuts per obrir negocis al Centre Històric

Tens en projecte un negoci i vols implantar-lo al Centre Històric? Si la teva resposta és positiva, sàpigues que pots beneficiar-te de tres línies d’ajuts, adreçades tant a persones emprenedores com a propietaris de locals arrendats.

D’una banda, pots acollir-te a bonificacions fiscals. Si el nou negoci s’instal·la al Centre Històric i és una activitat comercial o de serveis professionals, pots beneficiar-te d’una reducció del 95% de les taxes que s’han de pagar per l’inici d’una activitat econòmica.

Més informació: manresa.cat/bonificacions-fiscals

D’altra banda, l’Ajuntament de Manresa atorga subvencions a fons perdut, que es concedeixen simultàniament tant a la persona emprenedora, com al propietari de l’immoble on s’instal·la el negoci. El primer rep un ajut equivalent a tres mensualitats del lloguer de l’immoble (amb un límit màxim de quatre euros mensuals per metre quadrat), mentre que el segon rep una subvenció de dos euros per metre quadrat (amb un límit màxim de mil euros).

Més informació: manresa.cat/subvencions

Per últim, l’Ajuntament de Manresa obre un cop a l’any una convocatòria per a la concessió de microcrèdits per facilitar l’accés al finançament de projectes empresarials que impulsin la creació d’empreses a Manresa. L’ajut pot arribar fins al 100% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000 euros per a cadascun dels projectes.

Més informació: cedem@ajmanresa.cat o al telèfon 93 878 76 25