6.8 C
Manresa
Divendres, 2 desembre, 2022
TurismeCom arribar

Com arribar

Transport públic

Pots arribar al Centre Històric de Manresa fent ús del transport públic, que t’hi deixa molt a prop.

Amb tren

  • Les línies R4 i R12 de RENFE et porten fins a Manresa. Un cop surtis de l’estació, veuràs al fons la basílica de la Seu; travesses el pont de la Reforma i ja seràs al Centre Històric.
  • També pots fer servir les línies R5 i R50 dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que tenen tres parades a Manresa. Les més properes al Centre Històric són Manresa-Viladordis i Manresa-Baixador.

Amb bus

  • L’empresa Monbus t’acosta a Manresa des de Barcelona. Aquesta línia té dues parades: l’Estació d’Autobusos i la plaça Valldaura. Aquesta última es troba al Centre Històric.
  • Des de Girona, Vic o Lleida també pots arribar a través de l’Eix Transversal per mitjà de l’Eix Bus. En aquest cas l’única parada és a l’Estació d’Autobusos, que queda una mica apartada del Centre Històric.
  • Si procedeixes d’altres municipis del Bages, o d’Osona, pots recórrer als serveis regulars de l’empresa Sagalés. La parada que et deixa més a prop del Centre Històric és a la plaça Valldaura.
  • Si t’has de desplaçar des de Manresa mateix, pots fer servir el bus urbà, gestionat per l’empresa Sagalés. Consulta les diferents línies a la seva web. La línia 1 (la Balconada) té parada al Mercat de Puigmercadal. La línia 4 (Font-Valldaura-Congost) para a la plaça Sant Domènec, a la Muralla de Sant Francesc, a la plaça Valldarura i al Mercat del Puigmercadal. La línia 5 (Sant Pau-Dolors-Viladordis) efectua parada al passeig del Riu (prop de l’estació de RENFE), la Muralla de Sant Francesc, la plaça Valldaura i el Mercat de Puigmercadal. La línia 8 (Perimetral-Estacions) té parada a Santa Clara. Les línies 6 i 7, que circulen els dies festius, paren a la plaça Sant Domènec, al Mercat de Puigmercadal i a Santa Clara.