10.5 C
Manresa
Dijous, 24 novembre, 2022
ParticipaLa Canal, espai de trobada i suport mutu

La Canal, espai de trobada i suport mutu

La Canal és un espai obert de trobada, intercanvi i suport mutu per a les veïnes i veïns del Centre Històric. Durant el 2020 està instal·lada a la Baixada dels Drets número 9, en un local cedit per la propietat. Formar-ne part és obert i gratuït: només cal estar disposada a arremangar-se. És un projecte activat a través de L’Antic, l’Ajuntament de Manresa i el projecte europeu URBACT Re-grow city i liderat i gestionat per la gent. Actualment acull el grup de suport mutu del Barri Antic i s’hi estan coent altres iniciatives com un grup d’escolta i la Restart Party.

Per participar i contactar-hi podeu fer-ho a les xarxes de @lacanalmanresa o a lacanalmanresa@gmail.com

 

Conferència: Com afrontar el decliu de llarga durada de petites i mitjanes ciutats europees

Les vuit ciutats membres de la xarxa de transferència URBACT Re-growCity, liderada per la ciutat alemanya d’Altena i on va participar Manresa, va duu a terme la conferència final virtual, el dimarts 18 de maig, de 9 a 15:30h.

En ella, es van donar a conèixer les experiències apreses i les bones pràctiques que les ciutats hem posat en marxa per a la revitalització de ciutats petites i mitjanes en decliu estructural.

A la jornada, es va parlar de la importància de la nova Carta de Leipzig per a les ciutats petites i mitjanes, amb Heike Mages, de l’Associació Alemanya per a l’Habitatge, el Desenvolupament Urbà i l’Espai. També es va posar sobre la taula els desafiaments de la política i la pràctica per a revitalitzar els centres urbans des de la perspectiva de les ciutats mitjanes, amb Marianna Roscelli, de la xarxa Eurotowns. Es va donar a conèixer la Declaració d’alcaldes per a un millor suport a les ciutats més petites d’Europa, oberta a la signatura de qualsevol ciutat interessada, i es va presentar públicament la nova xarxa europea RegrowTown.

A banda, i en un terreny més pràctic, es van exposar els resultats del treball conjunt entre les ciutats d’Altena (Alemanya), Aluksne (Letònia), Idrija (Eslovènia), Igoumenitsa (Grècia), Isernia (Itàlia), Melgaço (Portugal), Nyirbator (Hongria) i Manresa. Concretament, es van difondre dues bones pràctiques: les botigues pop up, un mètode de baix cost per revitalitzar els locals comercials buits al centre de les ciutats; i les plataformes de voluntariat, com a mètode també de baix cost per donar suport a accions de dinamització social dirigides des de la comunitat. En el cas de Manresa, es va exposar la creació de La Canal, un espai obert de trobada, intercanvi i suport mutu per a veïns i veïnes del Centre Històric de Manresa.