8.8 C
Manresa
Diumenge, 27 novembre, 2022
ViureZones verdes

Zones verdes

Alguns dels espais del Centre Històric de Manresa reuneixen les condicions idònies per passejar en família i gaudir d’estones de lleure, pel simple gust de caminar o contemplar el paisatge urbà.

Al costat de l’església del mateix nom, el Parc de la Seu no tan sols ofereix una àrea verda on poder seure i passar l’estona, sinó que també brinda una esplèndida panoràmica de la ciutat, des d’on s’albira el Cardener, el Pont Vell, la Cova de Sant Ignasi, els barris de les Escodines i de la Balconada i el puig de Santa Caterina.

Al carrer Nou de Santa Clara, al costat d’on hi ha el monument de la Creu del Tort, un altre mirador ens proposa observar el convent de Santa Clara, la Balconada de Sant Pau, Montserrat  i el conjunt de balmes i horts a tocar del riu. Conegut antigament com la Vall del Paradís, aquest paisatge seduí Ignasi de Loiola. La mateixa panoràmica, però més amplitud, podem observar si seguim caminant, en direcció a l’est, arribant al carrer del Peix, on trobem un altre mirador.

Una altra opció ens l’ofereix la plaça de la Reforma, on un parc infantil amb diferents nivells ens permet contemplar en perspectiva l’imponent edifici de la Seu, un fragment del passeig del Riu i el turó de Santa Caterina, sota el qual hi ha l’Estació del Nord. Podem arribar a la plaça de la Reforma a través del Camí dels Corrals, que voreja la falda del Puigcardener.

Davant l’edifici del Conservatori Municipal de Música, a la plaça de la Música un parc infantil ofereix l’oportunitat de passar l’estona i contemplar una zona en transició, on conviuen realitats diverses.

Aquest és també el cas de la placeta de la Mel, situada al carrer del mateix nom, on un parc infantil inaugurat recentment convida a fer una aturada per contemplar un barri on els grafits artístics proposen una nova mirada inèdita de l’espai urbà.

És igualment recomanable arribar fins a la plaça Milcentenari, a tocar de l’església del Carme, des d’on es té accés una panoràmica elevada sobre la carretera de Vic i amb vistes al Centre Històric i a Montserrat. En aquesta mateixa plaça hi ha un Cruyff Court: un camp de futbol de petit format i d’ús lliure, destinat a promoure l’esport com a via d’inclusió i cohesió social. Sense sortir de la plaça, si entrem a l’Alberg del Carme i demanem permís, podrem enfilar-nos fins a la torre, un excel·lent mirador des del qual veurem pràcticament tot el nucli urbà de Manresa.

Foto: Joan Orriols (Visions del CHM)